FLY-IN SAMSØ

Kom og vær med til at skrive næste kapitel i historiebøgerne. Danske Flyvere og FLYV arrangerer FLY-IN SAMSØ fredag 20. august 2021 kl. 10-19. Der er gratis mad kl. 1230 for medlemmer af Danske Flyvere og FLYV-abonnementer.

Samsø Flyveplads historie

Samsø Flyveplads historie startede i 1963. Historien er gemt i FLYV arkivet, som er tilgængeligt for medlemmer af Danske Flyvere og FLYV-abonnementer på www.danskeflyvere.dk under “foreningen/FLYV-arkiv”. Følgende er klippet ud fra FLYV årgang 1963, der kan læses i sin helhed via dette link;

FLYV 1963

FLYV 01/1963 – KDA NYT
Fra nytår har KDA fået en ny motorklub tilsluttet, nemlig Samsø Flyveklub med ialt 35 medlemmer – foreløbig af kategorien “øvrige medlemmer”, idet ingen i den nye klub endnu har fået certifikat.
Det ændres nok i løbet af det nye år, for klubben har foreløbig udvirket, at Samsø har fået en flyveplads med navnet Samsø kommunale flyveplads, der ligger 6 km fra Tranebjerg og 10 km fra Nordby. Banelængden er 650×30 m i retning 10/28. Pladsen har telefon (001) Tranebjerg 1140 og leverer benzin. Den ventes snarest godkendt som midlertidig offentlig landingsplads.
Fem af medlemmerne er allerede i gang med at tage flyveundervisning.

FLYV 04/1963 – SAMSØ FLYVEPLADS OFFENTLIG
Flyvepladsen på Samsø er i februar blevet anerkendt som midlertidig offentlig landingsplads med stednavnebetegnelsen EKSS. Den bliver forhåbentlig også snart grænselufthavn.

FLYV 07/1963 – SAMSØ FLYVEKLUB
Der sker hastige fremskridt i den nye flyveklub på Samsø. Klubbens formand og næstformand lagde for med at få A-certifikat (læge Torben Bjørn Henriksen og gartner Per Kæmpe), og man har nu anskaffet en KZ VII fra Scanfly samt købt og selv rejst en hangar til den på flyvepladsen, som i øvrigt er blevet vældig godt trafikeret.

FLYV 08/1963 – SAMSØ FLYVEPLADS INDVIET
Den officielle indvielse af Samsø flyveplads fandt sted i weekenden 6.-7. juli, hvor ca. 30 fly med ca. 80 personer deltog i festlighederne.
Den officielle indvielse blev foretaget af sognerådsformand Helge Jensen, der udtrykte håbet om fast flyveforbindelse med det øvrige land. De mange tilrejsende flyveklubsmedlemmer var privat indkvarteret og havde en hyggelig weekend hos Samsø Flyveklub og dens formand, læge Bjørn Henriksen.

PÅ DETTE LINK KAN SES VIDEO FRA INDVIELSEN I JULI 1963:

Flyveplads på Samsø 1963

20. august 2021 

Magasinet FLYV og Danske Flyvere inviterer hermed til alternativ skovtur på EKSS / Samsø Flyveplads, fredag den 20. august 2021, kl. 1100 – 1900 lokal tid.
Den vanlige skovtur, som skulle være gået til EKRK er som bekendt aflyst. Til gengæld vil vi hermed invitere til EKSS – og dagen er valgt som første fredag efter foreningens fødselsdag (18. august).

Vi forventer at denne begivenhed kan blive en tradition, at vi fremover netop på denne fredag kan mødes på ”Samlingsøen” til kammeratligt samvær og flyversnak!
Arrangementet sker i samarbejde med det hæderkronede magasin FLYV, og vi håber der vil være mange som har mulighed for at flyve til pladsen, alternativt at benytte den til dagen arrangerede busforbindelse fra København og Ålborg, eller evt. selv at køre / sejle til øen.

PPR er ikke nødvendig, men af hensyn til mad og drikke kræves tilmelding til;
generalsekretaer@danskeflyvere.dk – senest onsdag 11 AUG 2021
Vi opfordrer til Samtransport og nøje efterlevelse af støj-regler.