FLY-IN SAMSØ

19. august 2022 

 

Vi gentager successen fra 2021. Spred ordet!
Magasinet FLYV og Danske Flyvere inviterer hermed til alternativ skovtur på EKSS / Samsø Flyveplads, fredag den 19. august 2022, kl. 1000 – 1900 lokal tid. BEMÆRK: Fly-In er muligt allerede fra 0900 lokal. Begrænset mulighed for Fly-In mellem kl. 1100 og 1300 henset til træning over pladsen / forbiflyvninger af Forsvarets Fly.  

En tradition er skabt og fremover mødes vi netop på denne fredag kan mødes på ”Samlingsøen” til kammeratligt samvær og flyversnak!
Arrangementet sker i samarbejde med det hæderkronede magasin FLYV, og vi håber der vil være mange som har mulighed for at flyve til pladsen, alternativt at benytte den til dagen arrangerede busforbindelse fra København og Ålborg, eller evt. selv at køre / sejle til øen.

PPR er ikke nødvendig, men af hensyn til mad og drikke ønskes tilmelding til;
generalsekretaer@danskeflyvere.dk – senest tirsdag 16 AUG 2022.
Vi opfordrer til Samtransport og nøje efterlevelse af støj-regler.

Pilot Guide

Pilot Guide 2021

FLY-IN 2021 og Samsø Flyveplads historie

Første kapitel i en ny tradition blev skrevet fredag 20. august 2021 , da Danske Flyvere og FLYV arrangerede FLY-IN SAMSØ. Der var massiv opbakning til arrangementet, hvor mere end 50 fly og ca. 200 personer lagde vejen forbi Terminal 1 og 2 på Samsø Flyveplads. Flere fik også en smug-kig på den nye Terminal 3.
Flyvevåbnet støttede op med F-16 forbiflyvninger, SAR-demo og static display af EH-101 samt 6-skibs formationsopvisning af Flyveskolen. Hertil kom Flyvehjemmeværnet forbi med Defender flyet, der også stod på static-display. Danish Air Cadets var repræsenteret og fortalte livligt om den nye ordning. Flyvepladschef Rune Balle havde god hjælpe af eleverne fra efterskolens flyvehold.
Flyversnakken gik lystigt og dejlig mad blev serveret til lyden af dejlig musik i Terminal 2. Læs Natalies fantastiske indlæg her (vi ses igen 19 AUG 2022);

Celebrating The Danish Aviators 104 years anniversary on Samsø island – WingsExplorer

Samsø Flyveplads historie

Samsø Flyveplads historie startede i 1963. Historien er gemt i FLYV arkivet, som er tilgængeligt for medlemmer af Danske Flyvere og FLYV-abonnementer på www.danskeflyvere.dk under “foreningen/FLYV-arkiv”. Følgende er klippet ud fra FLYV årgang 1963, der kan læses i sin helhed via dette link;

FLYV 1963

FLYV 01/1963 – KDA NYT
Fra nytår har KDA fået en ny motorklub tilsluttet, nemlig Samsø Flyveklub med ialt 35 medlemmer – foreløbig af kategorien “øvrige medlemmer”, idet ingen i den nye klub endnu har fået certifikat.
Det ændres nok i løbet af det nye år, for klubben har foreløbig udvirket, at Samsø har fået en flyveplads med navnet Samsø kommunale flyveplads, der ligger 6 km fra Tranebjerg og 10 km fra Nordby. Banelængden er 650×30 m i retning 10/28. Pladsen har telefon (001) Tranebjerg 1140 og leverer benzin. Den ventes snarest godkendt som midlertidig offentlig landingsplads.
Fem af medlemmerne er allerede i gang med at tage flyveundervisning.

FLYV 04/1963 – SAMSØ FLYVEPLADS OFFENTLIG
Flyvepladsen på Samsø er i februar blevet anerkendt som midlertidig offentlig landingsplads med stednavnebetegnelsen EKSS. Den bliver forhåbentlig også snart grænselufthavn.

FLYV 07/1963 – SAMSØ FLYVEKLUB
Der sker hastige fremskridt i den nye flyveklub på Samsø. Klubbens formand og næstformand lagde for med at få A-certifikat (læge Torben Bjørn Henriksen og gartner Per Kæmpe), og man har nu anskaffet en KZ VII fra Scanfly samt købt og selv rejst en hangar til den på flyvepladsen, som i øvrigt er blevet vældig godt trafikeret.

FLYV 08/1963 – SAMSØ FLYVEPLADS INDVIET
Den officielle indvielse af Samsø flyveplads fandt sted i weekenden 6.-7. juli, hvor ca. 30 fly med ca. 80 personer deltog i festlighederne.
Den officielle indvielse blev foretaget af sognerådsformand Helge Jensen, der udtrykte håbet om fast flyveforbindelse med det øvrige land. De mange tilrejsende flyveklubsmedlemmer var privat indkvarteret og havde en hyggelig weekend hos Samsø Flyveklub og dens formand, læge Bjørn Henriksen.

PÅ DETTE LINK KAN SES VIDEO FRA INDVIELSEN I JULI 1963:

Flyveplads på Samsø 1963